34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:13

VIDEO/ Ninsori în România, la jumătatea lunii iunie. Imagini de la Bușteni

spot_img

Un strat de zăpadă s-a aşternut în Masivul Bucegi, unde a început din nou să ningă. Salvamontiştii au postat pe Facebook o serie de imagini surprinse luni dimineaţă la Cota 2000 din Bucegi.

Imaginile surprinse, luni dimineaţă, la Refugiul Salvamont Buşteni, arată că ninge, iar un strat de zăpadă a acoperit vegetaţia.

La Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, iar drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a declarat că drumarii intervin cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului, el menţionând că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

Meteorologii anunţaseră că, în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.

În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie.