3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:55
No menu items!

VIDEO. Negocierile PNL – USR, girate de Iohannis

spot_img

Negocierile între PNL și USR pentru formarea unui nou guvern au început miercuri, pe un teren neutru, la Palatul Parlamentului. Înainte de a intra la discuții, Florin Cîțu – cel care conduce delegația liberalilor – a precizat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis. La rândul său, Dacian Cioloș a spus că formațiunea pe care o conduce e gata să susțină orice inițiativă legislativă care să ajute la deblocarea crizelor din Sănătate și Energie. 

“Am discutat și cu președintele Klaus Iohannis, dar știți foarte bine că nu vă dezvălui ceea ce discut cu președintele. Avem un mandat al PNL, care a fost flexibilizat. Acum ne vedem cu USR-ul, apoi ne vedem cu PSD-ul. “, a spus Florin Cîțu, președinte PNL.

Condițiile USR pentru refacerea coaliției

“USR e gata să susțină orice inițiativă legislativă care să ajute la deblocarea crizelor din domeniile Sănătate și Energie. În paralel putem negocia calendarul măsurilor din programul de guvernare, structura bugetului și procedura privind luarea deciziilor la nivel guvernamental și în coaliție”, a spus, la rândul său, președintele USR, Dacian Cioloș.

El a adăugat că așteaptă decizia liberalilor în legătură cu refacerea coaliției. “PNL trebuie să-și dorească asta ca să începem discuții serioase”, a precizat Dacian Cioloș. 

R. Dan