27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:18
No menu items!

VIDEO. Negocierile cu Guvernul au EȘUAT. Peste 15.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni. Elevii sunt alături de ei

spot_img

Angajații din sistemul de Învățământ protestează marți, 30 mai, în Capitală, pentru majorarea salariilor. Profesorii au plecat în marș, din Piața Victoriei, spre Palatul Cotroceni. Liderii de sindicat au fost chemați de premierul Nicolae Ciucă, la negocieri.

Negocierile au eșuat, au declarat sindicaliștii după discuțiile pe care le-au avut cu premierul Nicolae Ciucă, cu vicepremierul Kelemen Hunor și cu șeful PSD Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria. Greva continuă, deoarece revendicările nu au fost rezolvate, au mai spus reprezentanții cadrelor didactice.

După două ore de protest în Piața Victoriei, coloana de manifestanți se îndreaptă în marș, prin centrul Capitalei, către Palatul Cotroceni.

Potrivit estimărilor sindicatelor, până la această oră, sunt peste 15.000 de persoane. Autocare cu protestatari sunt încă în drum spre București, mai spun aceștia. Manifestații cer, în fața Palatului Cotroceni, să fie primiți de către președintele Klaus Iohannis.

“O lume minunată, România Educată, școala abandonată” – printre mesajele purtate de protestatari, cu referire la secvența din 25 mai, când un cor de copii din Sibiu i-a cântat președintelui Iohannis în timpul unei vizite oficiale, atunci când la București aveau loc ample proteste ale profesorilor.

”4 la purtare pentru ignorare!” a fost mesajul unei tinere profesoare care a venit în Piața Victoriei să-și arate nemulțumirea față de guvernanți.

În Piața Victoriei au ajuns și elevii din Asociația Elevilor din Constanța, pentru a susține protestul profesorilor, dar și profesorii din Vâlcea și Arad.

D.Constantin