22.3 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 23:43
No menu items!

VIDEO/ Navă rusească, bombardată în apropiere de Insula Șerpilor din Marea Neagră

spot_img

O navă rusească aflată în apropiere de Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost distrusă de o dronă a forțelor ucrainene.

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat, pe contul de Twitter, imaginile cu drona de tip Bayraktar TB2 a forţelor ucrainene, care a distrus o navă rusească din clasa Serna.

”Parada tradiţională a Flotei Ruse de la Marea Neagră de pe 9 mai, Ziua Victoriei în Rusia, va avea loc în apropiere de Insula Şerpilor, pe fundul mării”, se mai menţionează pe Twitter.

 

Un alt clipul postat, filmat de o dronă Bayraktar TB2 ce supraveghea operațiunea, arată două avioane care vin la altitudine foarte mică, dinspre sud, pentru contra-măsuri, dispozitive lansate pentru a deturna eventuale lovituri antiaeriene.

După reușita ucrainenilor de a scufunda nava amiral Moskva, rușii par să insiste în aducerea de sisteme antiaeriene pe stânca cu poziție strategică din Marea Neagră, pentru a acoperi un spațiu maritim cât mai mare (eventual și teritoriu din sudul Ucrainei), iar ucrainenii par deciși să implice resurse militare importante pentru a le distruge.

Emanuel Stan