5.7 C
București
marți, 5 martie 2024 - 4:51
No menu items!

VIDEO. Moscova în flăcări

spot_img

Un incendiu puternic a izbucnit în Moscova, noaptea trecută. Focul, care a cuprins o clădire rezidențială, a lăsat în urmă 10 răniți. Alte câteva sute de persoane au fost evacuate.

Din informațiile presei ruse aflăm că acest incendiu devastator a izbucnit pe acoperișul unei clădiri rezidențiale din nordul Moscovei. ”Conform datelor preliminare, sunt peste 10 răniți în urma deflagrației”, spun serviciile de urgență ruse, citate de agenția TASS.

Pe platforma de social media X, fostul Twitter, apar mai multe clipuri care arată amploare incendiului. Se observă în imagini o clădire mare al cărei acoperiș arde cu flăcări uriașe.

Incendiul s-a produs într-o clădire rezidențială de pe strada Cherniakhovskogo. Focul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri. Inițial s-a manifestat pe o suprafață de 300 de metri pătrați, dar ulterior s-a extins la 4.000 de metri pătrați.

”Centrul de management al crizelor din Moscova a primit un mesaj despre un incendiu pe strada Cherniakhovskogo nr. 2, unde era un incendiu pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale cu şase etaje, în apropierea staţiei de metrou Aeroport”, au raportat pe Telegram serviciile municipale ale Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din clădire. Un elicopter medical a sosit la fața locului pentru a ajuta persoanele rănite. Din păcate, circa 10 oameni au fost răniți.

Agenția de presă rusă TASS a mai notat că incendiul de noaptea trecută a fost cel mai mare raportat într-o clădire rezidențială din Moscova din istoria recentă a Federației Ruse.

Vineri, serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situații de Urgență a declarat că focul a fost stins. Salvatorii mai udă și demontează structurile. Două elicoptere ale Centrului de Aviație din Moscova au aruncat 50 de tone de apă. Aproximativ 175 de persoane și peste 50 de unități de autospeciale au continuat să intervină la fața locului.

D.Constantin