29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:20

VIDEO Momentul prăbușirii pe teren al fotbalistului danez Christian Eriksen. Coechipierul Simon Kjaer i-a salvat viața

spot_img

Christian Eriksen, decarul echipei Danemarcei s-a prăbușit inert pe teren, ținând cu sufletul la gură o înteeagă lume. El este stabil acum și se află în investigații la un spital din Danemarca. Medicii spun că intrevenția coechipierului Simon Kjaer, extrem de promptă, i-a salvat viața.

 

Până să ajungă medicii lîngă Eriksen, Simon Kjaer a avut grijă să elibereze căile respiratorii ale colegului său, poziţionându-l astfel încât acesta să nu-şi înghite limba. Mai mult, căpitanul Danemarcei a efectuat şi primele manevre de resuscitare cardiopulmonară.

Tot la îndemnul lui Kjaer, fotbaliştii au format un zid viu în jurul colegului lor pentru ca imaginile dramatice, cu Eriksen zbătându-se între viaţă şi moarte, să nu ajungă pe micile ecrane.

După aproximativ 15 minute, timp în care medicii au folosit şi un defibrilator, Eriksen a fost stabilizat şi trimis la „Rigshospitalet“, cel mai bine dotat spital din Copenhaga.

Partida dintre Danemarca și Finlanda a fost suspendată sâmbătă și urmează să fie reluată duminică, 13 iunie, fără Christian Eriksen pe teren.