29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 12:40

VIDEO Momentul în care un “Dorel” distruge simbolul stațiunii Govora-Băi, Pavilionul Ferdinand I

spot_img

Pavilionul arcuit al Izvorului Ferdinand I, simbolul staţiunii Băile Govora, judeţul Vâlcea, construit în 1922 şi restaurat în 2019 cu 400.000 de lei, a fost distrus de un muncitor care a tăiat greșit un copac. Momentul a fost filmat.

Fagul de aproximativ 15 metri a fost doborât de către o echipă a unui operator de exploatare a masei lemnoase angajat de către Ocolul Silvic din cadrul Romsilva – pe proprietatea căruia se afla pădurea de lângă pavilion.

Aceasta trebuia să îndepărteze mai mulţi arbori care periclitau existenţa obiectivului turistic.

Muncitorii nu şi-au luat măsurile corespunzătoare de siguranţă, iar copacul a distrus tocmai construcţia care trebuia protejată, notează Adevărul.ro. Momentul a fost filmat, iar imaginile au fost postate pe internet.

Izvorul Ferdinand este considerat cel mai răcoros loc din Govora, unde temperaturile sunt constante la 20 – 22 grade Celsius.

„Copacii din spate, erau picaţi, aplecaţi practic peste acoperişul pavilionului. De aceea, ne-am văzut nevoiţi încă din 2017 să solicităm îndepărtarea acestora, pentru că reprezentau un adevărat pericol”, a explicat pentru „Adevărul” Violeta Niţescu, managerul general al SC Băile Govora SA.

La reabilitarea pavilionului s-a lucrat cu foarte multă migală. Toate dantelăriile din lemn au fost executate de un maestru, exact cum au fost în perioada interbelică.

Operatorul de exploatare a masei lemnoase va suporta cheltuielile de reparare a pavilionului. Deocamdată nu a fost transmisă valoarea pagubei.