12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:04

VIDEO Momentul în care un camion plin cu artificii sare în aer. Cel puțin 17 persoane au fost rănite

spot_img

Cel puțin 17 oameni, printre care pirotehniști și agenți de poliție, au fost răniți joi în Los Angeles, SUA, după ce un camion plin cu peste două mii de kilograme de artificii a sărit în aer. Deși explozia a fost controlată de geniști, vehiculul special conceput nu a făcut față deflagrației care a zguduit un întreg cartierul.

Forţele de ordine au solicitate să se intervină într-o zonă a orașului unde au fost găsite peste 2.000 kilograme de materiale pirotehnice, inclusiv dispozitive explozive artizanale, depozitate ilegal.

Echipele pirotehnice au transferat materialele explozive într-un camion special iar ulterior au detonat intenționat materialele. Deși acțiunea era una controlată de echipele de specialiști, vehiculul nu a făcut față deflagrației care a a provocat rănirea a 17 persoane, inclusiv agenţi de poliţie, şi numeroase daune.

Explozia a distrus vehiculul, a răsturnat o mașină din apropiere și a spulberat geamurile caselor și magazinelor din apropiere.

„Vehiculul special conceput nu a putut opri forţa exploziei. Au fost urmate clar protocoalele, dar s-a întâmplat ceva în vehiculul blindat, deocamdată nu ştim ce”, a precizat Michael Moore.

Artificiile ar fi fost aduse din afara statului Los Angeles pentru a fi vândute la negru pentru ziua de 4 Iulie, Ziua Americii.