15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 3:18
No menu items!

VIDEO. Momentul în care o casă este distrusă de ape. Ca să scape, oamenii au înotat pe fereastră

spot_img

Uraganul Idalia a făcut prăpăd în Florida. O casă a fost distrusă de ape, iar oamenii au povestit că au înotat afară pe fereastră, ca să se salveze.

Înregistrarea de pe o cameră de supraveghere arată cum o casă s-a destrămat pur și simplu sub forța apei. Statul american Florida s-a confruntat miercuri cu inundaţii pe arii extinse după trecerea uraganului Idalia, în prezent furtună tropicală, care a dezrădăcinat copaci, a rupt linii de înaltă tensiune şi a măturat statul Georgia, notează AFP.

Idalia, însoţit de vânturi cu viteze de până la 150 km/h, a atins zona de uscat la ora locală 07:45, lângă Keaton Beach din Florida, cu intensitatea unui uragan de categoria 3 din 5, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC). Ulterior a fost retrogradat la nivel de furtună tropicală.

„Idalia este cea mai puternică furtună care atinge zona de uscat în această parte din Florida în ultimii mai bine de 100 de ani”, a declarat Deanne Criswell, şefa agenţiei federale de răspuns la dezastre naturale (FEMA), adăugând că 1.500 de angajaţi federali au fost dislocaţi.

Aeroportul Internaţional Tampa a fost închis din cauza uraganului, zborurile fiind sistate pe Coasta de Est a SUA, afectată de un alt uragan, Franklin, venit din Oceanul Atlantic.

 Preşedintele SUA Joe Biden a anunţat că va vizita Florida sâmbătă pentru a vedea daunele cauzate de uraganul Idalia care a lovit statul american cu vânt puternic şi inundaţii, relatează Reuters.

La sfârşitul lunii septembrie 2022, Florida a fost lovită de uraganul Ian, care a ucis aproape 150 de persoane şi a provocat pagube însemnate în timpul trecerii sale prin sud-vestul acestui stat. Oamenii de ştiinţă au avertizat că furtunile devin mai puternice pe măsură ce planeta se încălzeşte pe fondul schimbărilor climatice.

D.Constantin