17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 13:18
No menu items!

VIDEO. Modificările la Regulamentul Camerei Deputaţilor, votate de comisie. George Simion face din nou spectacol în Parlament

spot_img

Comisia de Regulament din Camera Deputaţilor a votat, miercuri, înainte de şedinţa plenului, modificările la regulament, pentru introducerea sancţiunilor, în cazul unor agresiuni sau injurii. În timpul şedinţei, copreşedintele AUR George Simion s-a împins cu deputatul USR Bogdan Rădeanu, care l-a acuzat că l-a călcat pe picior. George Simion a acuzat că în şedinţă s-au folosit jigniri precum ”nazişti” şi ”maimuţă”, în cadrul unui dialog incredibil cu președintele comisiei, deputatul PSD Alfred Simonis. 

„Ni se pune pumnul în gură, din păcate”, a spus Simion, după votul din comisie, în timp ce transmitea live pe pagina de Facebook discuţiile din şedinţă. 

Când a ieşit din sală, deputatul USR Bogdan Rădeanu l-a acuzat că l-a călcat pe picior. „Ce faci, măi, mă calci pe picior?”, i-a spus Rădeanu lui Simion. „Ce aţi păţit, domnule Rădeanu? Băă, aţi văzut toată lumea cum m-a împins?”, a strigat George Simion. 

„Du-te măi de aicea, pleacă cu figurile astea de cartier. Ai o facultate, mă!”, i-a replicat Rădeanu. 

„Domnul Rădeanu m-a împins”, a transmis Simion presei. 

Co-preşedintele AUR a declarat, după vot, că deputaţii vor fi privaţi de telefoane şi angajaţi, ca să nu mai filmeze.

S-a votat 4 cu 1 şi 4 la 2, la unele amendamete. Nu o să mai avem nevoie să facem live-uri. O să facem în continuare, o să fac în fiecare zi, din Camera Deputaţilor, ca să se înveţe domnii din coaliţia majoritară să ne pună pumnul în gură Opoziţiei„, a aăugat George Simion, precizând că i se va tăia jumătate din indemnizaţie, pe care oricum o dona. 

Simion i-a acuzat pe cei din comisie că, deşi vor să introducă sancţiuni, ei sunt cei care jignesc.

Exact cei care încearcă să impună acest Regulament, aduc jigniri. Am auzit acolo cuvinte precum maimuţă, nazişti şi teoretic, pentru spusele unui parlamentar, trebuie tot partidul sancţionat„, a spus Simion. 

Simion a afirmat că deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR a folosit cuvintele „nazişti” și „comuniști” către ceilalţi membri ai comisiei, iar Alfred Simonis l-a făcut „maimuţă” pe acesta. 

În replică, George Simion l-a întrebat pe Alfred Simonis ce ar zice dacă „te bate pe tine Simion”. Simonis i-a replicat: „Tu n-ai bătut niciodată pe nimeni, numai bătaie ai luat!”

Dialogul aprins dintre cei doi deputați:

„George Simion: Dacă te bate Simion pe tine, ce zici?

Alfred Simonis: Tu n-ai bătut pe nimeni niciodată, numai bătaie ai luat!”

Raluca Dan