1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 13:32
No menu items!

VIDEO Mii de turiști s-au înghesuit pentru “piramida cu puteri miraculoase” de pe Sfinx

spot_img

Mii de turiști au urcat, duminică seară, pe platoul Bucegi, la Sfinx, pentru a vedea piramida cu puteri miraculoase, despre care legendele spun că se formează în fiecare an, pe 28 noiembrie seara, când ultimele raze ale soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci o astfel de piramidă energetică. A fost nevoie de ajutorul salvamontiștilor pentru a-i coborî de pe munte pe cei care au stat până târziu în noapte.

Salvamont Romania a postat, duminică, imagini cu oamenii veniți din toată țara, chiar și din străinătate, care au urcat pe Platotul Bucegilor, de ziua Sfinxului din Bucegi.

“Astăzi, 28 noiembrie 2021, de ziua Sfinxului din Bucegi, au urcat pe Platoul Bucegilor mii de oameni din toate colțurile tarii, dar și din străinătate.
 
Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță.
 
Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat”, se arată în postarea Salvamont.
 
E. Stan