3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 19:33
No menu items!

VIDEO Mii de oameni protestează la Amsterdam împotriva restricțiilor. Ciocniri violente cu forțele de ordine

spot_img

Mii de oameni protestează în capitala Olandei față de restricțșiile impuse din nou de autorități. Mitibngul nu a fost aprobat, astfel că oamenii s-au strâns ilegal într-o piață. Forțele de ordine au intervenit și au avut loc și incidente, relatează agențiile de presă internaționale.

Câteva mii de oameni au venit la locul anunțat al mitingului, deși Municipalitate anunțase că a interzis manifestarea, pe motiv că unii dintre protestatari ar veni “pregătiți pentru violențe”.

Olanda a luat măsuri dure pentru a opri noul val de coronavirus. Toate magazinele în afara celor esențiale, localurile, muzeele şi teatrele sunt închise până pe 14 ianuarie.

Toate şcolile sunt închise până la 9 ianuarie. Alte măsuri includ o recomandare ca gospodăriile să nu primească mai mult de doi vizitatori şi adunările în spaţiu liber să fie, de asemenea, limitate la maximum două persoane. Cei care au ieșit în stradă duminică dimineață nu purtau nici măști de protecție.

Un grup de persoane în salopete albe şi cu măşti albe a afişat mai multe mesaje, pe unul dintre bannere scriind “Nu este vorba de virus, este vorba de control” pe o parte şi “Libertate” pe cealaltă, relatează AP. 

Protestele au devenit violente, poliția intervenind în forță.

E. Stan