5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 10:38
No menu items!

VIDEO / FOTO / Mii de oameni au PROTESTAT în toată țara. „Libertate!”, „Hoții, hoții!”, „Demisia!”

spot_img

Noi proteste se desfășoară luni seara în Capitală și mai multe orașe din țară, împotriva restricțiilor impuse de autorități din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID. Sunt câteva mii de persoane în Piața Victoriei din București, la fel la Botoșani sau Sibiu, la Giurgiu, la Constanța și Timișoara .

În BUCUREȘTI, la ora 20.30, în Piața Victoriei erau adunați peste 2500 de protestatari, iar alții continuau să apară. Jandamii au intrat în formație după ce ultrașii de la Dinamo au anunțat prin postări pe Facebook că se vor alătura protestelor.

Protestatarii au rupt cordonul de jandarmi spre sediul Guvernului. Zeci de alți jandarmi și-au făcut imediat apariția din dubele parcate în apropiere și au intervenit de urgență.

Lucrurile par să se precipite după, ce ultrașii echipei de fotbal Dinamo au anunțat, oficial, că descind în Piața Victoriei.

”Vreau sa precizez ca anumite facțiuni din galeria echipei Dinamo precum Ultras Tei Dinamo Bucuresti vor fi prezente la protestele împotriva restricțiilor. Galeria nu susține nici un partid politic sau politician ci doar dorim sa ne întoarcem pe stadion cât mai repede. Presa aservita va rugam sa nu ne mai asociați cu diferiți politicieni <cocliti>”, anunță ultrașii dinamoviști.

La manifestație a ajuns și senatoarea Diana Șoșoacă care a cerut demisia Guvernului.

Oamenii au ieșit în stradă și la TIMIȘOARA, pentru a protesta împotriva carantinei și a restricțiilor impuse de autorități. Zeci de persoane s-au adunat în fața Prefecturii Timiș, după care au plecat spre centrul orașului.

Peste 300 de oameni au ieșit în stradă și la BOTOȘANI, de la ora 17.00, în urma distriburii masive, pe rețelele de socializare, a unei invitații la solidaritate. Protestatarii au cântat „Noi suntem români” şi au aprins fumigene.

De asemenea, sute de oameni au ieșit în stradă și în IAȘI, BRAȘOV, GIURGIU, CONSTANȚA, ALBA IULIA și CLUJ-NAPOCA, PLOIEȘTI, BACĂU, CRAIOVA, PITEȘTI, dar și în alte orașe din țară.

La SIBIU, în Piața Mare din Sibiu, unii dintre protestatari au dat foc măștilor de protecție. Un bărbat a înjurat și a făcut gesturi obscene în direcția Primăriei, apoi a fost îmbrâncit, moment în care au intervenit jandarmii. Tânărul recalcitrant i-a înjurat și pe aceștia și a fost băgat în duba jandarmeriei.