24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 15:24

VIDEO Metodă inedită găsită de un pompier pentru a repara rețea de curent din două sate. Firele, întinse peste apele Crișului cu drona

spot_img

Un pompier din Bihor a găsit o soluție ingenioasă pentru a repara reţeaua de curent afectată în două sate, în urma viiturilor. Firele de curent au fost întinse, deasupra Crișului învolburat, cu ajutorul unei drone.

Potrivit ISU Crișana, în urma viiturii produse în data de 18 mai, trei stâlpi electrici de pe malul Crișului Pietros, care alimentau satele Săud și Ferice, au fost distruși, astfel că, cei aproximativ 950 de locuitori ai localităților au rămas fără energie electrică.

Ofiţerul Flaviu Man a mers în teren, alături de echipele societății distribuitoare de energie electrică, pentru a găsi o soluție de remediere. Situația era deosebit de dificilă, întrucât firele de curent trebuiau întinse de la un mal la celălalt, deasupra Crișului învolburat, cu un nivel foarte ridicat al apei și curenți puternici.

“De pe malul de unde se impunea a fi trase firele și unde se aflau membrii echipei de remediere a deficiențelor, nu se putea accede, în condițiile date, la malul opus, astfel că, pompierul a apelat la o persoană pentru a aduce o dronă cu ajutorul căreia, în final, firele să fie transportate pe deasupra apei. Întrucât cineva trebuia să le preia pe celălalt mal, Flaviu s-a deplasat în satul Săud (de unde se putea ajunge pe malul opus), a traversat o porțiune de aproximativ 200 de metri de plantație de arbori inundată, în unele locuri apa ajungându-i până la brâu și a ajuns pe malul opus, unde a preluat firele”, precizează sursa citată.

Astfel, cele două sate au fost alimentate din nou cu energie electrică.