35 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 15:11
No menu items!

VIDEO. Mesaj anti-Putin la o școală din Rusia. O elevă a strigat la microfon:“Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”

spot_img

O absolventă de la un liceu din republica rusească Daghestan a strigat la microfon în timpul serbării de final de an „Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”, când a mers să-şi ia premiul, relatează ziarul ucrainean Pravda, care publică imagini cu gestul fetei.

Colegii au aplaudat-o, în timp ce profesorii încremeniți nici n-au încercat să recupereze microfonul. 

Fata este în clasa a XI-a și învață la un liceu din orașul Izberbaș, Dagestan, iar mesajul a fost transmis în momentul în care și-a primit premiul la festivitatea de final de an, relatează ziarul ucrainean Pravda, care citează canalul de Telegram rusesc „Republic”.

După momentul din timpul festivității, canalele de Telegram din presa pro-rusă au publicat informații potrivit cărora a fost deschisă o anchetă împotriva școlii pentru „discreditarea armatei ruse”. De asemenea, pe numele mamei fetei a fost întocmit un proces-verbal pentru „neîndeplinirea obligațiilor părintești în creșterea copilului”.
 

Ulterior, pe un canal de Telegram pro-Kremlin ar fi apărut noi imagini cu eleva și mama sa, cea din urmă cerându-și scuze pentru că a neglijat educația fiicei sale și spunând ca fata a comis o faptă nesăbuită. 

„Spiritul patriotic trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Multe familii din Dagestan și-au pierdut frații, soții, fiii, tații în Ucraina. Mulți părinți ar trebui să se gândească la mediul în care se află copiii lor”, se arată în mesaj. 

                                                                                                                    Adina Silav