24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:44
No menu items!

VIDEO. Mărturiile cutremurătoare ale eroilor tragediei din Italia: „Era atât de mult sânge”

spot_img

Boubacar Touré și Oidon sunt cei doi eroi care au salvat o parte dintre oamenii răniți în accidentul rutier din Veneția. Aceștia au sărit de îndată în ajutorul victimelor, alături de colegii lor de apartament. 

Abia după ce au deschis geamul și au auzit pe cineva țipând că „a căzut un autobuz” și-au dat seama că s-a produs o tragedie.

„Am alergat până la locul unde autobuzul era în flăcări și am auzit o femeie strigând: Copilul meu, copilul meu”, a povestit Boubacar, în vârstă de 27 de ani, care este originar din Gambia.

„Am reușit să o trag pe fereastră și apoi i-am scos fiul ei, care era ars rău, dar încă în viață”.

Tânărul a declarat că a luat extinctorul din autobuz pentru a ajuta la stingerea flăcărilor, dar incendiul era prea puternic. Oamenii din jur au încercat să îl ajute, dar în zadar.

„Trecătorii îmi dădeau alte extinctoare, dar nimic nu a fost suficient, a trebuit să așteptăm pompierii”, a povestit Boubacar, care a început să scoată oameni din autocarul în flăcări.

„Așa că i-am tras și pe alții în siguranță, o femeie, un bărbat și un copil. Oamenii sângerau, era atât de mult sânge”.

Colegul său de apartament, Odion Eboigbe, originar din Nigeria, l-a ajutat să salveze turiștii prinși de fiarele contorsionate ale autocarului electric, despre care compania care îl operează susține că era nou.

„Am reușit să-i salvăm pe mulți, dar, din păcate, alții au murit”, a povestit Odion.

„Nu am fost speriat, nu m-am gândit la siguranța mea, pentru că am văzut oameni cu capetele sparte. Astăzi, colegii mei m-au întrebat: „La ce te gândeai când te-ai îndreptat spre flăcări”, iar eu le-am spus că trebuia doar să salvez femeile și copiii”, continuă Odion.

Cei doi tineri spun că nu au mai dormit de la accidentul care a avut loc marți seară la periferia Veneției.

În momentul în care jurnaliștii de la BBC le-au spus lui Boubacar și Odion că oamenii vor spune despre ei că sunt eroi, tânărul din Gambia a spus cu modestie: „Dacă salvarea oamenilor te face un erou, atunci poate”.

„Dar când cineva are nevoie de ajutor pentru că este pe moarte, nu poți să pleci pur și simplu”.

 

Amalia Capră