-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 7:24
No menu items!

VIDEO Mâncăm roșii turcești vândute ca produse românești. Dovada a făcut-o un fermier după un tur prin mai multe magazine

spot_img

Un fermier din Olt a mers în magazinele unui mare lanţ de retail, pe care nu a vrut să îl numească în postările sale pe facebook, pentru a verifica o informație venită de la alți fermieri potrivit căreia în hipermarketuri se vând roșii de import ca fiind românești. Informația s-a dovedit reală, susține fermierul. El a postat mai multe filmulețe drept dovadă pe contul său de facebook. “Ale noastre se aruncă pe câmp şi ale lor se vând în magazine cu etichete de produs românesc”, spune fermierul într-o filmare postată pe rețeaua de sociualizare.

 

Fermierul Mihai Chesnoiu a luat la pas mai multe mahazine din Slatina. Un alt fermier îi spusese că descoperise în Iași roșii turcești vândute ca fiind românești.

În periplul său prin magazine, Mihai Chesnoiu a fost însoțit de un reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român, o asociaţie a producătorilor din România.

“Suntem minţiţi, suntem manipulaţi, suntem înşelaţi. Primesc o sesizare de la un coleg din Iaşi, aşa că pornesc să verific dacă şi în Olt, în Slatina, se întâmplă la fel” (…) Şi, da, avem „Roşii România“ în lăzi de Turcia”.

„Îşi bat joc de tradiţie, îşi bat joc de consumatori, îşi bat joc de producători. Roşii verzi. Vă daţi seama cum erau când au fost recoltate?!“, întreabă fermierul.

„Observaţi roşia asta lângă ardeiul gras. Incredibil cum pot să-şi mintă clienţii!“, mai spune Chesnoiu.

La fel, pepenii verzi, etichetaţi drept pepeni din România, sunt expuşi tot în lăzi cu etichete de import.

„Pepenii sunt din România, ambalajele decât sunt importate. Trist ce se întâmplă, trist că nu suntem protejaţi de autorităţi“, comentează cei doi.

„Revin la roşii, asta ne doare cel mai tare. Ale noastre se aruncă pe câmp, ale noastre nu se vând în pieţe, nu pot să intre cu ele în magazine şi ale lor se vând în magazine cu etichete de produs românesc, pentru că asta cere consumatorul“, mai arată Chesnoiu.

Fermierului Mihai Chesnoiu a început o campanie pe contul său de socializare, prin care încearcă să le explice cumpărătorilor de ce trebuie să aleagă legumele româneşti şi le arată acestora unde şi cum sunt produse.