17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 17:25

VIDEO Ludovic Orban despre competiția internă cu Florin Cîțu pentru șefia PNL

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, referitor la competiția internă cu Florin Cîțu pentru președinția partidului că “va fi o competiţie de proiecte, în care fiecare îşi va prezenta viziunea şi până la urmă membrii PNL vor decide”.

Orban a mai spus că va face o campanie pozitivă, bazată pe ceea ce a realizat ca președinte al PNL, campanie în care va prezenta clar metodele prin care urmărește atingerea obiectivelor pe care le va defini pentru partid și că va respecta voința oamenilor pe care îi reprezintă, ca susținător al democrației.

Referitor la liderii liberali care s-au afişat alături de Florin Cîţu, Orban a precizat că aceștia nu au avut mandatul filialelor pe care le conduc pentru susţinerea candidaturii premierului la şefia partidului.

“Eu sunt un democrat. Pentru mine, democraţia înseamnă să respecţi voinţa oamenilor pe care îi reprezinţi. În câteva filiale, voinţa organizaţiilor a fost exprimată prin voturi de susţinere a candidaturii mele. Preşedinţii care au fost în poză au fost în poză, nu i-au reprezentat pe colegii lor din filialele respective care şi-au exprimat o altă opţiune. De altfel, în acea poză sunt 17 preşedinţi de filiale. În niciuna dintre filialele în care au fost preşedinţi nu se dăduse un vot de susţinere pentru Florin Cîţu şi în cinci dintre ele se dăduse un vot pentru susţinerea candidaturii mele”, a explicat Ludovic Orban.

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile premierului Cîțu referitoare la faptul că sub conducerea sa coaliţia PNL-USRPLUS-UDMR ar avea o mai bună funcționare, Orban a replicat: “Nu cred că a spus asta. Eu am fost şeful echipei de negociere în calitate de preşedinte al PNL, negocieri care au fost într-adevăr dificile. În urma acestor negocieri am reuşit formarea coaliţiei, învestirea guvernului şi am reuşit să luăm acele măsuri care trebuiau luate înainte de 1 ianuarie, ca să menţinem România credibilă pe plan internaţional şi ca să putem să împiedicăm derapaje bugetare care să afecteze România pe termen mediu şi lung. Am convenit asupra unei forme finale a PNRR, care a fost transmis la Bruxelles, am depăşit un moment de criză ca urmare a intervenţiei mele în calitate de preşedinte al PNL. Eu sunt mai degrabă un garant al menţinerii coeziunii în această coaliţiei.”

Declarațiile complete ale lui Ludovic Orban pot fi vizualizate AICI