17.4 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 4:53
No menu items!

VIDEO. Kievul lovit de rachete în timpul vizitei șefului ONU. 10 oameni au fost răniți

spot_img

Explozii puternice s-au produs, joi seară, în capitala Ucrainei, Kiev, iar autorităţile afirmă că armata rusă a comis atacuri cu rachete în timpul vizitei secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres. Zece oameni au fost răniți și alți cinci recuperați dintre ruinele clădirilor lovite.

O rachetă a lovit etajele inferioare ale unei clădiri rezidenţiale de 25 de etaje, rănind cel puţin 10 persoane, au declarat oficialii ucraineni în urma atacurilor ruse de joi seară. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că exploziile au lovit districtul central Shevchenkivskyi şi până acum trei persoane au fost spitalizate, scrie The Guardian.

Serviciul de Stat de Urgenţă a declarat că o explozie – despre care se crede că a avut loc în jurul orei 20.13 – a distrus parţial o clădire rezidenţială de 25 de etaje din districtul Shevchenkivskyi al capitalei.

Aproximativ o oră mai târziu, serviciile de urgenţă au reuşit să stingă incendiul, operaţiunile de căutare şi salvare sunt încă în desfăşurare.

Potrivit datelor preliminare, cinci persoane au fost salvate şi zece au fost rănite.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, a calificat, într-un mesaj pe Twitter, loviturile cu rachete ruseşti de la Kiev drept „un act odios de barbarie”.

Una dintre rachete a căzut chiar în apropierea hotelului în care este cazat secretarul general al ONU aflat în vizită, potrivit purtătorului său de cuvânt, transmite BBC.

Racheta a lovit la doar o oră după ce Antonio Guterres ținuse o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Guterres și echipa sa sunt în siguranță, a declarat purtătorul său de cuvânt, Stéphane Dujarric, pentru CBS News, partenerul BBC în SUA.

El a adăugat că în momentul atacului, delegația ONU se întâlnea cu premierul ucrainean, în biroul acestuia, iar oficialii ONU nu se aflau în hotel.

Bombardamentele ruseşti asupra Kievului, în mijlocul unei vizite a secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, au avut ca scop „umilirea ONU”, a transmis preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Spune multe despre adevărata atitudine a Rusiei faţă de instituţiile internaţionale, despre eforturile liderilor ruşi de a umili ONU şi despre tot ceea ce reprezintă organizaţia”, a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe canalul Telegram.

                                                                                                                   Adina Silav