23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:42
No menu items!

VIDEO. Kievul este atacat cu rachete rusești în timp ce liderii mondiali se întâlnesc la summitul G20 din Indonezia

spot_img

Kievul a fost atacat cu rachete, spune primarul orașului Vitali Kliciko, în timp ce liderii mondiali condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia, notează BBC News.

„Atac asupra capitalei. Potrivit informaţiilor preliminare, două clădiri rezidenţiale au fost lovite în cartierul Pecersk. Mai multe rachete au fost doborâte de apărarea aeriană deasupra Kievului. Medicii şi salvatorii sunt la locul loviturilor”, a scris pe reţelele sociale primarul Vitali Klitciko.

Pe rețelele sociale a apărut și un video publicat de șeful adjunct al biroului președintelui, Kyrylo Timoșenko, care arată un bloc de apartamente incendiat în urma unui atac rusesc cu rachete în centrul Kievului.

Locuitorii capitalei ucrainene au început să relateze pe reţelele sociale că în oraş se aude sunetul sirenelor de la maşinile de intervenţie.

Cel puţin două explozii au fost auzite şi fumul a putut fi văzut ridicându-se deasupra Kievului, potrivit unui corespondent Reuters aflat în capitala ucraineană.

Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat marţi că Rusia a răspuns la discursul preşedintelui Volodimir Zelenski de la summitul G20 cu noi atacuri cu rachete asupra Ucrainei. Zelenski s-a adresat summitului G20 prin conferinţă video şi a prezentat un plan de pace în 10 puncte pentru a pune capăt invaziei Rusiei în Ucraina, plan care a fost respins de Moscova.

                                                                                                                    Adina Silav