14 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 11:14
No menu items!

VIDEO. Joe Biden, lovește din nou: l-a confundat pe Emmanuel Macron cu Francois Mitterrand, care a murit în 1996

spot_img

Preşedintele american Joe Biden a gafat duminică, 4 februarie, în timpul unui discurs rostit în Las Vegas, au relatat Le Figaro și New York Post. Biden a povestit că în 2021 s-a văzut cu „Mitterrand din Germania”, după care s-a corectat și a spus că „din Franța”, numai că acum trei ani președintele Franței era Emmanuel Macron.

În timpul unui discurs de campanie susținut în Las Vegas, președintele american în vârstă de 81 de ani a vrut să spună o anecdotă, dar a susținut eronat că acum trei ani, în timpul unei întâlniri cu liderii mondiali, a vorbit cu fostul președinte francez Francois Mitterrand. Acesta era mort din 1996. „Știți, imediat după ce am fost ales (n.red. – președintele SUA), m-am dus la ceea ce se numeşte o reuniune G7, adică a tuturor liderilor NATO. Era în sudul Angliei. Și m-am așezat și am spus: «America s-a întors», iar Mitterrand din Germania, adică din Franța, s-a uitat la mine și a spus «De ce, pentru cât timp te-ai întors?»”, a spus Biden.

El s-a referit la conversația avută în iunie 2021, la summitul G7 în care șefii NATO au discutat despre revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, când protestatarii care-l sprijineau pe fostul președinte Donald Trump au luat cu asalt clădirea, nemulțumiți de rezultatele alegerilor prezidențiale. Concret, Joe Biden l-a confundat pe François Mitterrand, preşedinte al Franţei în perioada 1981-1995 și mort în 1996, cu Emmanuel Macron, președinte al Franței din 2017. Biden nu a rectificat decât că Mitterrand a fost președintele Franței, nu al Germaniei, dar nu a mai corectat și a doua eroare, că în 2021 a vorbit de fapt cu Macron, nu cu Mitterand.

D.Constantin