21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 11:00
No menu items!

VIDEO Italia cere ajutor țărilor vecine. Sardinia a luat foc. Incendiile sunt de necontrolat

spot_img

Incendiile puternice din Sardinia nu pot fi ținute sub control, iar Italia cere ajutorul țărilor vecine. Focul devastează o parte a insulei Sardinia. Peste 1200 de persoane au fost evacuate din casele lor. „Este o catastrofă fără precedent”, a declarat, guvernatorul insulei, Christian Solinas.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din casele lor, inclusiv rezidenţi ai unei instituţii medicale, potrivit Rai News. Turişti speriaţi se numără printre persoanele care au fugit de micul sat de pe coastă Porto Alabe, potrivit sursei.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a indicat pe Facebook că Protecţia civilă italiană a solicitat altor ţări europene să îi pună la dispoziţie avioane pentru a combate incendiul. Două au plecat deja din Franţa, a precizat el.

O vastă regiune din provincia Oristano (vestul insulei) a fost pusă „în genunchi din cauza incendiului devastator”, a subliniat ministrul.

Aproximativ 20.000 de hectare de vegetaţie au fost pârjolite și numeroase animale au murit în incendiul violent.

Circa 7.500 de persoane angajate în operaţiunile de salvare, printre care membri ai poliţiei pădurilor şi Crucii Roşii, acordă ajutor persoanelor evacuate şi celor aflaţi în pericol, au indicat pompierii, notează Agerpres.

Este prea devreme pentru a evalua amploarea distrugerilor cauzate de incendii, a spus Christian Salinas care intenţionează să ceară ajutor guvernului pentru reîmpădurirea zonelor devastate.

C.Dumitrescu