8.5 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 1:13
No menu items!

VIDEO. Iohannis, răspuns arogant pentru Isărescu: „Probabil că în parcul de acolo (de la BNR) sunt mai mulți tei și de aceea se bea mai mult (ceai)”

spot_img

Klaus Iohannis a comentat, joi, declarațiile guvernatorului BNR Mugur Isărescu care a făcut un apel la calm, vorbind despre „discuțiile care nu se mai termină cu inflația și exagerările”, spunând că ar trebui „să mai bem câte un ceai de tei”. „Probabil că în parcul de acolo (de la Banca Națională – n.r.) sunt mai mulți tei și de aceea se bea mai mult (ceai – n.r.)”, a spus Iohannis. 

Probabil că în parcul de acolo (de la Banca Națională – n.r.) sunt mai mulți tei și de aceea se bea mai mult (ceai – n.r.). Eu cred că e o încercare grea prin care trecem. Cred că toată lumea va resimţi. Gândiţi-vă că plătim mai mult pentru benzină, motorină şi trebuie să fim mai atenţi cum cheltuim şi ce cheltuim. Se discută despre anumite compensări la pensii şi salarii, însă trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război va crea crize, în perioade de criză e bine să judeci de două ori ce faci şi cum cheltui banii”, a spus Iohannis. 

El a dat vina pe Vladimir Putin pentru inflația crescută din România. 

„Daţi-mi voia să răspund într-un cadru mai larg. Inflaţia e un factor şi am toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care se impun. Dar haideţi să vedem de ce am ajuns aici, inflaţia, preţurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu şi-a făcut cineva treaba. Vor fi aceste probleme în plan global. Toate acestea au o singură cauză şi ea e războiul lui Putin împtriva Ucrainei. Guvernul României poate să amelioreze impactul acestei crize şi să ajunte consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici. Problemea e una globală şi în SUA inflaţia se apropie de 10% şi în ţări din Europa. Am avut aseară o discuţie cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le planifică ei. Trebuie să fim foarte realişti, crizele nu se vor termina mâine, iar situaţia se va complica. Se găsesc anumite soluţii, dar nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului sau clasei politice. Vinovat este Putin care a declanşat acest război împoriva Ucrainei„, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat joi după vizită la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, despre inflaţia record de 13,8 anunţată miercuri de către INS.

Raluca Dan