17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 18:14

VIDEO Inundaţii puternice în nordul ţării. 100 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă – scoși din case cu bărcile

spot_img

Mai multe localităţi din Satu-Mare au fost acoperite de ape. Peste 100 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din cauza ploilor torenţiale care au căzut în ultimele ore.

Ploile au făcut prăpăd în Răteşti, Socond, Hurezu Mare. Apa a ajuns în curțile caselor, dar și pe drumul național care a fost închis. Localnicii au fost scoși cu bărcile din case de către pompieri, pe străzi apă fiind de peste un metru.

“Sute de locuințe au fost afectate de inundații, începând cu această dimineață, de la ora 4.00. Cetățenii care au locuit în aceste locuințe au fost evacuați. În acest moment, apa este în scădere. Lângă zona Rătești mai avem o comună afectată, Socond. Acolo au fost niște revărsări în zonă. Există oameni evacuați și aici, dar lucrurile sunt sub control. Aproximativ 100 de oameni au fost evacuați în Rătești. În acest moment sunt în grija primăriei, care a amenjat într-o locație un spațiu”, a declarat Altfather Tamas, prefectul judeţului Satu Mare.

75 de locuinţe au fost afectate. 3 case s-au prăbuşit

Potrivit primarului comunei Beltiug, Ioan Gurzău apele au distrus locuinţele oamenilor.

“A căzut o cantitate de circa 70-80 de litri de apă, deci  ploaie pe metru pătrat într-un timp foarte scurt, ceea ce a produs în jurul orei 06.30, în zona localităţii Răteşti inundaţii destul de mari, circa 75 de locuinţe fiind afectate. Vom evalua pagubele la fiecare locuinţă. Până acum avem trei case care s-au prăbuşit”, a precizat primarul.

Meteorologii anunţă ploi şi în zilele următoare.

SURSA FOTO: presasm.ro