21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:09

VIDEO / Incident în Franța. Emmanuel Macron, pălmuit de un bărbat

spot_img

Președintele francez Emmanuel Macron a fost luat la palme de un bărbat în timpul unui turneu în Franța, înainte de alegerile regionale și de cele prezidențiale de anul viitor. 

Incidentul a avut loc în timpul vizitei pe care Emmanuel Macron a făcut-o în localitatea Tain-l’Hermitage, situată în regiunea Drôme, în sud-estul Franţei, în momentul în care președintele francez s-a apropiat de mulțiumea strânsă în spatele unui gard de protecție, pentru a da mâna cu oamenii. 

BFM TV și RMC au publicat o înregistrare video distribuită pe Twitter care arată un bărbat într-un tricou verde, cu ochelari de soare și cu o mască de protecție strigând „Jos cu Macronia!” („A Bas La Macronie”) înainte de a-l lovi pe Macron. Ofițerii de securitate au intervenit rapid și l-au imobilizat la pământ, trăgându-l pe președintele francez de la scena incidentului. Macron și-a continuat apoi vizita.

Două persoane au fost arestate ulterior.

Palatul Elysée a comunicat că Emmanuel Macron a fost vizat de o “tentativă de pălmuire”, sugerând că preşedintele a reuşit să se ferească de agresiune, potrivit cotidianului Le Parisien.

În urma incidentului, mai mulți lideri politici și-au exprimat solidaritatea față de președintele Macron.