20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 12:30
No menu items!

VIDEO. Incident deosebit de grav. Patru mașini blocate între bariere, cu două minute înainte să vină trenul

spot_img

Patru maşini au fost la un pas să fie spulberate de tren în Pipera, județul Ilfov, după ce barierele s-au ridicat pentru câteva secunde, apoi au revenit în poziție verticală. Momentul le-a dat fiori reci șoferilor blocați pe șine, între bariere, dar și acelora care au fost martori la scene. Barierele s-au ridicat automat imediat după trecerea unui tren și tot automat s-au așezat în poziție verticală, blocând trecerea a patru mașini.

În imaginile surprinse de unul dintre șoferii martori la incident se observă un conducător auto care coboară panicat din mașină și se uită în stânga și în dreapta. Un alt șofer de pe cealaltă parte a barierelor, sare din mașină și ridică manual una dintre bariere, în așa fel încât cei doi șoferi să poată trece. Martorii spun că, la nici două minute de la aceste scene, a trecut trenul.

Reprezentanții CFR dau vina pe șoferi și spun că reprezintă un caz tipic de nerespectare a semnalelor sonore și luminoase la trecerea de cale ferată, deși în imagini se vede cum se ridică barierele. CFR susține că, deși barierele se ridicaseră, semnalele luminoase și cele acustice încă funcționau, iar șoferii aveau obligația să rămână pe loc.

Polițiștii de la Brigada Rutieră fac cercetări ca să afle ce s-a întâmplat și cine este vinovat.

Video: You Tube/Adrian Barbulescu

C.D.