35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 14:58

VIDEO Incendiu violent la Spitalul de Pediatrie din Iași. Autoritățile au activat planul ROȘU de intervenție

spot_img

Un incendiu a izbucnit, marți seara, în zona ATI a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Mai multe autospeciale cu apă și spumă au intervenit pentru stingerea incendiului care a izbucnit la etajul al doilea. Mai mulți copii internați, alături de părinți, au fost evacuați.

Autoritățile au decis activarea Planului Roşu de Interventie.

”La fata locului salvatorii intervin cu 6 maşini de stingere, 1 autospeciala de descarcarare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscara si 1 cisterna. Totodată, la locul interventiei au fost trimise 3 ambulante SMURD şi 1 unitate de terapie intensiva mobilă. La acest moment incendiul este localizat, astfel ca a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi”, a transmis IGSU.

Din spital au fost evacuate 12 persoane.

”Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii – zona ATI. Din primele date furnizate, până la acest moment au fost evacuate 12 persoane şi nu au fost raportate victime”, au prcizat reprezentanţii MInisterului Sănătăţii.

Incendiul a fost lichidat, iar autoritățile au anunțat că nu s-au înregistrat victime.