1.9 C
București
vineri, 27 ianuarie 2023 - 3:41
No menu items!

VIDEO/ Incendiu violent, cu degajări mari de fum, la un depozit de deşeuri plastice din Salonta. Chemată de urgență Garda de Mediu

spot_img

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineață, la un depozit de deşeuri plastice reciclabile din Salonta. Două hale au fost cuprinse de flăcări, zona fiind acoperită de un fum negru și dens.

Incendiul de amploare s-a produs la depozitul de deşeuri de plastic reciclabile de pe strada Ghestului, din zona Gării din oraş.   

“La ora 3.41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în localitatea Salonta. Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri, cu opt autospeciale, din care şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi autospeciala de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana,Camelia Roşca.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în curtea depozitului, la o hală de circa 1.300 mp şi generalizat la o alta de aproximativ 600 mp.

În momentul izbucnirii incendiului, în interiorul depozitului erau muncitori care lucrau în tura de noapte şi care, de altfel, au anunţat incendiul la 112. Aceştia au ieşit singuri din hala cuprinsă de foc.

La faţa locului, au ajuns şi comisarii Gărzii de Mediu Bihor, care, după stingerea incendiului, vor demara un control.

„În această dimineață, echipa de permanență s-a deplasat în urma apelului telefonic primit de la ISU Crișana la un incendiu în localitatea Salonta. Comisarii Gărzii de Mediu se află în prezent la fața locului, urmând ca după stingerea incendiului să efectueze o inspecție de mediu la societatea colectoare de deșeuri”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor.

                                                                                                                   Adina Silav