19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 18:42
No menu items!

UPDATE. VIDEO. Incendiu la biserica din lemn din Borșa, în ziua de Florii

spot_img

UPDATE: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a transmis duminică că biserica din lemn în stil maramureşean din Parohia Borşa Complex a ars în totalitate.

”Biserica a ars în totalitate şi nu au mai putut fi salvate multe lucruri. Biserica este noua, a fost construită în ultimii 30 de ani, deci nu este monument istoric”, precizează instituţia.

Episcopia afirmă biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite.

”Protopopul Vişeului, Pr. Mihai Chira, se va implica, în parteneriat cu Primăria, spre a identifica un loc potrivit pentru săvârşirea Sfintelor Slujbe în săptămâna Sfintelor Pătimiri şi a slujbelor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului şi a tuturor celorlalte slujbe, până la construirea unui nou locaş de cult”, afirmă Episcopia.

Știrea inițială:

Un incendiu violent a izbucnit la biserica din lemn din Borșa, județul Maramureș. Mai multe echipaje sunt în acest moment la fața locului pentru a stinge flăcările.

Biserica din lemn din Borșa a luat foc în urmă cu scurt timp. Patru echipaje de stingere sunt la fața locului pentru a opri incendiul.

„În acest moment se intervine cu patru echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa și Secției de Pompieri Vișeul de Sus și un echipaj medical EPA SMURD. Până în acest moment nu au fost raportate victime. Se lucrează pentru localizare și lichidare”, a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș, pentru Antena 3 CNN.

Ulterior, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă două autospeciale, dintre care una de la ISU Bistrița.

Din imaginile surprinse de martori se vede cum lăcașul de cult arde generalizat, ca o torță.

 

Din primele informații, biserica ar fi început să ardă imediat după slujba de Florii, cel mai probabil de la o lumânare aprinsă.

                                                                                                                  Adina Silav