22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:39

VIDEO Incendiu devastator lângă Atena. Focul a scăpat de sub control, iar autoritățile grecești sunt în alertă de grad zero

spot_img

Este vorba despre un incendiu forestier care a izbucnit marți la poalele Muntelui Penteli din Atena, Grecia. Autoritățile sunt îngrijorate deoarece focul se extinde rapid din cauza vântului iar locuințele din proximitate ar putea fi afectate. În urmă cu trei ani, un incendiu izbucnit în această zonă s-a soldat cu 102 morți.

 

Alimentat de rafale puternice de vânt, focul ameninţa locuinţele din zonă, informează AFP, citată de News.ro.

”Incendiul este incontrolabil”, a anunţat, la postul de radio Skai Yannis Kalafatelis, primarul din Dionysos, una dintre localităţile afectate de incendiu

Cinci elicoptere şi cinci bombardiere cu apă au intervenit de urgență

Televiziunea publică ERT şi-a întrerupt programele şi a intrat într-o ediţie specială, în direct, din comunele afectate de incendiu de la poalele Muntelui Penteli, devastat frecvent de incendii de pădure.

În total 74 de pompieri au fost mobilizaţi, susţinuţi de cinci elicoptere şi cinci bombardiere cu apă, au anunţat pompierii, care subliniază că vântul sufla cu 38 de kilometri pe oră şi complica operaţiunile.

Niciun ordin de evacuare nu a fost emis pentru moment, însă autorităţile au trimis mesaje de alertare pe telefonul mobil prin care-i avertizează pe locuitorii din regiune, cărora le cere ”să fie pregătiţi să urmeze instrucţiuni”.

În iulie 2018, 102 persoane au murit în oraşul de coastă Mati, în apropiere de Atena, cel mai grav bilanţ al unui incendiu în Grecia.

C.D.