9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 12:06

VIDEO/Incendiu de pădure în Munții Căpățânii. Pompierii se luptă cu flăcările de mai bine de 12 ore

spot_img

Un incendiu a izbucnit, luni, în Munţii Căpăţânii, în judeţul Vâlcea, primele estimări ale pădurarilor arătând că patru hectare de teren pe care creşteau puieţi de brad şi copaci tineri au fost cuprinse de flăcări.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, focul a pornit pe un fond forestier în Munţii Căpăţânii, în zona vârfului Folea.

Incendiul se manifesta, luni, pe o suprafaţă de aproximativ 4 hectare, arzând o pepinieră de brad şi pădure tânără, la graniţa dintre localităţile Malaia şi Băile Olăneşti.

Acolo, au intervenit autospeciale de la ISU Vâlcea, pompieri voluntari, dar şi membri ai obştii private din zonă.

”S-a intervenit până aseară, în jurul orei 23.00, după care am rămas în monitorizare în zona respectivă. S-a mai intervenit punctual acolo unde a fost cazul, iar azi de dimineață au fost reluate operațiunile de stingere. La ora actuală, incendiul este localizat, se lucrează pentru stingere. Este destul de greu, pentru că sunt doborături care au diametrul și de aproximativ 0,8 metri, care ard, precum și turbă, care și aceasta arde. Din calculele și experiența noastră, mai durează câteva zile. Încercăm să găsim acum o nouă variantă”, a declarat, marți, Dan Păscaru, inspector şef ISU Vâlcea, la Antena 3.

                                                                                                                    Adina Silav