19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:37
No menu items!

VIDEO. În plin sezon estival, când haosul pe Otopeni a atins cote înalte, se redeschide Aeroportul Băneasa. Timpul de așteptare, sub o oră

spot_img

Aeroportul Băneasa reia cursele de linie începând de luni. Sunt trei operatori care sunt pot opera de aici: Ryanair, Air Connect şi o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău.  Aeroportul Băneasa se redeschide, după o perioadă de 9 ani, iar momentul coincide cu aniversarea a 110 ani de la inaugurare, a anunțat directorul Companiei Aeroporturi București. Aeroportul a fost închis pentru că s-au făcut mai multe lucrări în interior.

Interiorul Aeroportului a fost modernizat, astfel c[ acum vor fi patru porți de check-in.

„Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a declarat George Dorobanțu, director general CNAB.

Reprezentanți instituției promit că timpul de așteptare va fi mai scurt. Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră.

D.Constantin