-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 12:28
No menu items!

VIDEO. Imnul Republicii Socialiste România, intonat de Ziua Națională la Târgu Ocna. Primar: “Nu a fost o greșeală”

spot_img

Imnul Republicii Socialiste România a fost intonat, miercuri, de Ziua Naţională, la Târgu Ocna, chiar la ceremonia de 1 Decembrie. Primarul orașului, Cristian Ciubotaru, a declarat la Antena 3 că nu a fost vorba despre o greșeală și că a fost intonat și Imnul României. 

De altfel, nimeni nu a reacţionat la imnul greşit, în timpul ceremoniei, spun matorii la incident. 

“Trei culori cunosc pe lume” a fost imnul național al Republicii Socialiste România din anul 1977 și până la Revoluția din 1989. Atunci, a fost înlocuit cu “Deșteaptă-te, române!”, cântec patriotic compus în perioada Revoluției de la 1848.

“Nu s-a întâmplat nimic. La Târgu Ocna există tradiţie în organizarea evenimentelor de 1 Decembrie şi noi am primit un drapel de la doi generali ai Armtei române.

Nu a fost nicio greşeală, a fost intonat întâi Imnul drapelului şi apoi Imnul României, cântat live de o persoană care activează în grupul coral”, a spus primarul din Târgu Ocna, Cristian Ciubotaru, joi, la Antena 3. După ce jurnalistul Antena 3 i-a atras atenția că a fost vorba despre imnul Republicii Socialiste România, edilul a insistat că “a fost şi imnul României”.
 
Raluca Dan