-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 14:00
No menu items!

VIDEO Imaginile groazei în localitatea Ocoliș, din Alba. O viitură uriașă a înecat zeci de locuințe

spot_img

Viitura s-a format în această dimineață și a crescut rapid în intensitate. Zeci de case au fost inundate, apa ajunge și la nivelul ferestrelor. 20 de persoane au reușit să se autoevacueze înainte ca potopul să măture localitataea. Mai mulți localnici între care bătrâni, copii și o femeie însărcinată sunt blocați în locuințe.

În Ocoliş, aproximativ 30 de case au fost inundate, precum şi un operator economic, iar 11 adulţi şi doi copii au fost izolaţi în podurile construcţiilor.

Trei case au fost distruse, iar 20 de persoane s-au refugiat la vecini sau rude.

Ploaia torențială s-a pornit încă de joi când s-a mai format o viitură. Mai mulți salvamontiștii din Alba au intervenit pentru salvarea unor persoane surprinse de viitură.

Comunele Ocoliş şi Poşaga din judeţul Alba au fost afectate de ploi abundente şi grindină, zona fiind sub avertizare cod roşu.

Avertizarea a vizat mai multe localităţi din zona munţilor Apuseni.

Au fost raportate case inundate, persoane izolate şi alunecări de teren, în localităţi din judeţul Alba.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forțelor și se deplasează în acest moment spre zonele afectate astfel: 8 ofițeri și 41 de subofițeri cu 10 motopompe transportabile și 3 motopompe remorcabile, precum și o barcă Pneumatică.