18.6 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 6:32
No menu items!

VIDEO. Imaginile groazei în buncărele Azovstal din Mariupol. Ucraina pregătește evacuarea civililor

spot_img

Imagini dramatice surprinse, joi, în buncărele uzinei Azovstal, ultimul bastion al rezistenței ucrainene din Mariupol, arată condițiile în care trăiesc luptătorii din orașul-port și civilii care s-au adăpostit aici: întuneric, înghesuială, apă pe terminate. Vineri dimineață, biroul președintelui Volodimir Zelenski a anunțat, într-un comunicat de presă, că, în cursul zilei, este planificată o operațiune de evacuare a civililor din uzina siderurgică Azovstal, aflată sub asediul forțelor ruse. 

Unul dintre comandanții adjuncți ai Batalionului Azov din Mariupol, căpitanul Sviatoslav Palamar, afirma într-un interviu acordat joi, prin telefon, jurnaliștilor Reuters, că nu poate da un număr exact al civililor care s-au refugiat în uzină, dar că acesta este de ordinul sutelor și că se află în buncăre diferite de cele ale soldaților.

Palamar a mai spus că peste 500 de răniți se află în uzina Azovstal, ultima redută controlată de apărătorii ucraineni după ce orașul-port de la Marea Azov a fost încercuit complet de forțele armate ale Rusiei încă de pe 5 martie, a 10-a zi a războiului din Ucraina.
 
 
Raluca Dan