0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 19:52
No menu items!

VIDEO Imagini virale cu o pisică de mare care pare că râde la gâdilat

spot_img

Înregistrarea în care o pisică de mare este gâdilată de un bărbat, iar reacția peștelui pare a fi că râde, precum copiii, a fost vizionată de mai mult de 100 de milioane de ori în toată lumea.

Ben Williamson, directorul de programe al World Animal Protection din SUA, a declarat pentru Insider că acea creatură din videoclip cel mai probabil nu zâmbea, ci putea muri asfixiată.

„La fel ca toţi peştii, aceste creaturi numite pisici de mare au capacitatea de a simţi durerea. Anatomic, fiziologic şi biologic, sistemul durerii la peşti este practic acelaşi ca la păsări şi mamifere”, a spus el, scrie Insider.

Pisicile de mare au branhii pe partea inferioară a corpului lor şi respiră cu ajutorul acestora. La acest peşte, branhiile sunt sub gură, iar ceea ce ar putea arăta ca ochii, sunt de fapt nările. Pisicile de mare colectează oxigenul din apă folosindu-se de branhii, conform Ocean Conservancy.

Fără apă, o pisică de mare se va sufoca în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi durata de timp în care sunt în afara apei, vârsta animalului, starea corpului şi stresul pe care îl simte, potrivit Good Living.

„La fel ca toate animalele sălbatice, aceste creaturi ar trebui lăsate în pace pentru a-şi trăi viaţa în pace, fără interferenţe umane şi hobby-uri dăunătoare, cum ar fi pescuitul sportiv”, a spus Williamson