16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:14
No menu items!

VIDEO Imagini violente dintr-o închisoare din Italia. Deținuți, loviți cu sălbăticie pentru un protest anti-Covid

spot_img

Imaginile au fost înregistrate în luna aprilie, imediat după ce deținuții au protestat față de măsurile anti-Covid. Au fost făcute publice miercuri de către cotidianul Domani. În înregistrarea video se vede cum mai mulți agenți de securitate cu căști și bastoane lovesc cu putere deținuții.

Bătaia datează din 6 aprilie 2020 în închisoarea Santa Maria Capua Vetere, la nord de Napoli.

În imaginile înregistrate de camerele de supraveghere se pot observa gardienii care sunt echipaţi cu căşti şi scuturi şi atacă brutal deţinuţii. Îi lovesc în cap și peste tot corpul în timp ce aceștia au mâinile legate la spate.

Un deţinut într-un scaun cu rotile este lovit pe spate şi cel puţin trei bărbaţi sunt bătuţi la pământ.

Ministrul Justiţiei, Marta Cartabia, a declarat că este o „infracţiune şi un ultraj la adresa demnităţii deţinuţilor şi a uniformei pe care fiecare femeie şi bărbat din personalul închisorii trebuie să o poarte cu onoare” şi a cerut o anchetă completă.

Ca urmare, 52 de angajaţi ai penitenciarului au fost arestaţi sau au fost sesizaţi în legătură cu demararea unor proceduri legale, în această săptămână, sub suspiciunea de tortură, violenţă şi abuz de putere. Ancheta vizează mai mult de 110 persoane.

Printre aceştia, şeful poliţiei închisorii, doi comisari şi trei inspectori. Directorul regional al administraţiei penitenciare a fost suspendat.