21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 12:57
No menu items!

VIDEO. Imagini incredibile la o școală din Bihor. Elev încătușat de polițiști, după ce a venit beat la cursuri și a făcut scandal

spot_img

Trei elevi ar fi venit băuți la cursuri, la o școală din Hidișelu de Jos, județul Bihor. Unul dintre ei a fost încătușat de polițiști după ce a făcut scandal.

Dascălii au cerut ajutorul oamenilor legii, după ce cei trei elevi, în vârstă de 14 ani, au fost agresivi cu mai mulți colegi, dar și cu profesori.

Scandalul a avut loc luni dimineața, atunci când elevii ajungeau la școală pentru începerea cursurilor.

Doi dintre elevi au ascultat de indicațiile polițistului sosit în școală, în timp ce al treilea a continuat să facă scandal. La fața locului a fost solictat în sprijin încă un polițist, tot de la același post din Hidișelu de Sus. Deoarece comportamentul tânărului continua să fie unul neadecvat, polițiștii l-au încătușat.

”Polițistul a intervenit în sala de clasă în care se aflau cei trei elevi, doi dintre ei s-au supus recomandărilor polițistului de a aștepta în curtea școlii pentru a fi conduși acasă, însă cel de-al treilea a continuat comportamentul turbulent, proferând injurii, alergând între sălile de clasă și provocând în rândul elevilor indignare și un sentiment de insecuritate.

Polițistul a solicitat în sprijin un coleg de la același post de poliție, însă, pentru că elevul nu se supunea indicațiilor polițiștilor, în momentul în care a manifestat agresivitate față de un alt elev, pe care l-a îmbrâncit, aruncându-i pe jos ghiozdanul și alte obiecte personale, polițiștii l-au încătușat și l-au condus la postul de poliție din Hidișelu de Jos, unde a continuat tulburarea ordinii și liniștii publice și proferarea de înjurii”, a declarat Alina Fărcuța, comisar-șef IPJ Bihor.

Pentru faptele sale, adolescentul a fost sancționat cu o amendă de 1.000 de lei.

La întreaga scenă au participat mai mulți elevi, unii dintre ei chiar filmând incidentul. Mama băiatului a postat un videoclip în mediul online în care se poate observa cum doi polițiști îl pun la pământ și îl imobilizează pe minor. „Vă rog sa priviți cum sunt tratați copiii minori romi la școală de către scoală și șeful de post Mihai Lucaciu! Dacă în prezența copiilor s-a comportat așa, gândiți-vă după ce a ajuns în secția de poliție, ce s-a întâmplat?? Unde-i protecția copilului?” , este mesajul postat de mama minorului implicat în agresiune, scrie bihon.ro.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, IPJ Bihor a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern.

„Referitor la o eventuală agresiune comisă de polițiști asupra minorului, polițiștii Biroului Control Intern s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spre competentă soluționare”, a mai precizat Alina Fărcuța.

                                                                                                                 Adina Silav