23.3 C
București
duminică, 11 iunie 2023 - 0:03
No menu items!

VIDEO. Imagini cutremurătoare. Soldații ruși împușcă civili neînarmați, în timpul unui jaf la o reprezentanță auto din jurul Kievului

spot_img

Soldații ruși au împușcat doi civili neînarmați în timpul unui jaf la o reprezentanță auto din jurul Kievului, arată imaginile video publicate, joi, de CNN. Incidentul este în prezent investigat drept crimă de război.

CNN a obţinut, de pe camerele de supraveghere, o înregistrare video a incidentului, care în prezent este investigat drept  crimă de război de către procurorii ucraineni.

Ambii civili au murit în urma împuşcăturilor. Una dintre victime era proprietarul reprezentanţei de vehicule care a fost jefuită, a cărui familie nu vrea să fie identificată. Cealaltă victimă era Leonid Oleksiovici Pliats, un bărbat în vârstă de 68 de ani care lucra ca paznic.

Fiica lui, Iulia, nu poate să urmărească videoclipul în care se observă cum tatăl ei moare, dar îl păstrează pentru a-l arăta într-o bună zi copiilor ei, ca să nu uite cât de sălbatici au putut fi invadatorii.

”Sunt nişte călăi. Este îngrozitor, deoarece tatăl meu era civil, avea 68 de ani, un om paşnic, neînarmat”, a declarat ea.

Incidentul, care a avut loc în martie în faţa reprezentanţei auto, nu a reprezentat o luptă între soldaţi sau una între soldaţi şi civili înarmaţi.

Videoclipul a fost realizat cu ajutorul imaginilor surprinse de mai multe camere din jurul proprietăţii. Deşi nu are sunet, imaginile sunt clare. A fost o crimă laşă, cu sânge rece, soldată cu moartea a doi bărbaţi neînarmaţi.

În timp ce proprietarul se apropie cu mâinile ridicate, ei îl opresc şi par să îi perchiziţioneze. Pliats soseşte şi el şi este percheziţionat. Se pare că există o conversaţie între bărbaţi înainte ca soldaţii să se întoarcă şi cei doi civili să plece spre postul lor de pază.

Apoi, cel puţin doi dintre soldaţi vin în spatele civililor şi deschid focul. Ambii civili cad la pământ.

                                                                                                                  Adina Silav