24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:07
No menu items!

VIDEO Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros 2021

spot_img

În vârstă de 20 de ani, poloneza Iga Swiatek, locul 9 în ierarhia mondială, s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros 2021, după ce a învins-o, luni, în sesiunea de seară de pe Philippe Chatrier, pe ucraineanca Marta Kostyuk, în vârstă de 18 de ani, cu scorul de 6-3, 6-4.

Este pentru a doua oară în carieră când Swiatek atinge faza sferturilor la un Grand Slam.La prima tentativă, poloneza a cucerit trofeul de pe Chatrier, în 2020. Swiatek este singura jucătoare din TOP 10 WTA rămasă în competiție la Roland Garros.

Kostyuk este o jucătoare cu lovituri extrem de puternice. Ucraineanca a încercat să profite de asta în debutul înfruntării, a împins-o pe Swiatek în spatele terenului și a reușit primul break al partidei. Swiatek nu s-a panicat, a început să deschidă unghiurile și să preia inițiativa în raliuri. În ciuda unui număr necaracteristic de erori, Iga a tranșat setul inaugural, 6-3, după 49 de minute. 

Setul secund s-a rupt la scorul de 3-3. Swiatek a fost tot mai precisă cu forehand-ul, a redus la jumătate greșelile și  a încheiat disputa admirabil, cu un voleu amortizat perfect, urmat de un lob imposibil de returnat. VIDEO AICI

Roland Garros 2021 este turneul surprizelor. Șase dintre cele 8 sfertfinaliste au ajuns în premieră în această fază a unei competiții de Grand Slam. Precedentul record, de 5 debutante, data de la Roland Garros 2001: Francesca Schiavone, Kim Clijsters, Petra Mandula, Lina Krasnoroutskaya, Justine Henin.