11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:19
No menu items!

Video. Ierusalimul și Aeroportul din Tel Aviv, atacate cu rachete de către Hamas, în urmă cu puțin timp. Ultimul bilanț: peste 700 de morți și 2.300 de răniţi

spot_img

În Ierusalim şi Tel Aviv au răsunat luni la prânz sirenele, în a treia zi a războiului dintre Israel şi Hamas, relatează CNN, informează News.ro. Hamas a anunțat pe canalele de comunicare Online că lansează atacuri în aceste zone, ca răspuns la ofensiva demarată de armata israeliană.

Un producător CNN din Gaza a văzut tiruri cu rachete, iar producătorii CNN din Ierusalim au auzit bubuiturile a ceea ce părea a fi sistemul de apărare aeriană Iron Dome al Israelului care intercepta rachetele ce se apropiau.

Cel puţin trei explozii au fost auzite în Ierusalim.

Una dintre rachetele lansate de Hamas din Gaza, luni la prânz, a căzut în apropierea Aeroportului Internaţional Ben Gurion din Tel Aviv, fără a face victime. În acelaşi timp, rachetele care au lovit oraşele Ashdod şi Ashkelon, din sudul ţării, au provocat rănirea mai multor persoane, potrivit Times of Israel.

Imagini postate pe reţelele sociale arată fumul care iese dintr-un câmp deschis din zona aeroportului, unde mii de persoane, cetăţeni străini, inclusiv români, s-au adunat pentru a se întoarce acasă.

Ambasada Israelului în România a transmis, luni, ultimul bilanţ oficial al celor răniţi în urma atacurilor Hamas. Peste 2.300 de persoane au fost rănite, 22 de persoane fiind în stare critică.

Potrivit datelor transmise, 2.382 de persoane au fost rănite, 22 fiind în stare critică. Alte 345 de persoane sunt în stare gravă.

Bilanţul morţilor a depăşit 700 de persoane, fiind vorba despre oameni de diferite naţionalităţi.

D.Constantin