16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:02
No menu items!

VIDEO Iarnă în toată regula pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă a depășit 10 centimetri și ninge continuu

spot_img

Iarna din luna septembrie i-a luat prin surprindere și pe meteorologi. A nins abundent nopatea trecută, iar pe Transfăgărășan stratul de zăpadă depășea azi dimineață 10 centimetri și continuă să ningă. Toată noaptea utilajele au acționat pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. La stația meteo de la Vârful Omu au fost înregistrate minus 8,5 grade Celsius.

„Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel„, a anunțat, joi dimineață Direcția de Drumuri Brașov.

În toate aceste zone continuă să ningă.

În aceste condiții, Direcția de Drumuri Brașov a avertizat șoferii că, deși circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, trebuie să circule cu prudență pe toate drumurile montane,. Dacă aceștia nu au cauciucuri pentru zăpadă, este recomandat să nu intre pe Transfăgărășan, mai ales pe timpul nopții. Nici turiștii nu ar trebui să se avânte decât pe traseele marcate, dar și cu echipamente speciale de protecție, deoarece temperaturile au intrat într-un nou proces de răcire.

                                                                                          C.Dumitrescu