21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 3:41

VIDEO/GALERIE FOTO Peste 150 de case inundate în cartierul Stupini din Brașov. Zeci de pompieri au fost chemați de acasă

spot_img

Furtuna, care s-a abătut în noaptea de sâmbătă spre duminică peste Brașov a făcut ravagiii. A plouat fără întrerupere, iar apa a distrus un dig din cartierul Stupini, cel mai grav afectat de fenomenele meteo. Apa depășește pe alocuri un metru, iar zeci de pompieri au fost chemați de acasă. Peste 150 de locuințe sunt inundate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dispus chemarea personalului din turele libere pentru a rezolva situația din Stupini, unde peste 150 de case sunt inundate în urma revărsării pârâului Ghimbășel.

„Intervenim pentru evacuarea apei din mai multe gospodării si drumuri în cartierul Stupini din municipiul Brasov cu un numar de 35 de pompieri, 6 autospeciale, 3 camioane, 10 motopompe. Comanda Inspectoratului a dispus cresterea capacitatii operationale prin chemarea personalului din turele libere. Totodată a fost activată grupa operativă la nivelul Inspectoratului, au fost transmise avertizari către primării și s-a cerut activarea comitetelor locale pentru situatii de urgență”, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja.

Viceprimarul Sebastian Rusu spune că aproximativ că aproximativ 150 de locuințe din Stupini au fost afectate de revărsarea Ghimbășelului.

C.D.