12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 22:49
No menu items!

VIDEO. Gafă de proporții la Reșița. Mascaţii au descins la o adresă greşită. „Mi-au pus puşca la cap”

spot_img

Un bărbat din Reşiţa susține că s-a trezit cu mascaţii peste el în casă la ora şase dimineaţa. După ce i-au spart ușa, oamenii legii și-au dat seama că au greșit adresa. 

Claudiu Halmaci a povestit pe o reţea de socializare ce a păţit în dimineaţa zilei de 23 februarie când poliţia i-a bătut la uşă şi l-a pus la pământ, l-a ameninţat cu un pistol şi o puşcă şi i-a răscolit casa, cu urlete şi cu ameninţări.

Fiul lui de trei ani a asistat la tot scandalul. Bărbatul a cerut un mandat de percheziţie, dar politistii nici l-au ascultat, spune el, iar dupa 10 minute şi-au dat seama că au greşit adresa, şi-au cerut scuze şi au plecat.

Păgubitul are în jur de 35 de ani, este căsătorit, are trei copii şi administrează o firmă. El este hotărât acum să-i dea în judecată pe polițiști.

„La ora 06:55, m-am trezit cu nişte lovituri foarte puternice în uşă, în uşa de la apartament, ţipete, «Deschide, Poliţia!». M-am trezit, am deschis uşa, au intrat forţat. Mi-au zis că am mandat de arestare plus mandat de percheziţie. M-au pus jos, pe burtă, mi-au pus pistolul la cap, puşca la cap.

Mi-au speriat copilul foarte tare, copil de trei ani jumătate. După câteva minute a venit un şef şi mi-a spus că au greşit adresa, că îşi cere scuze că au greşit adresa”, a mărturisit bărbatul.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin a formulat un punct de vedere după ce imaginile au devenit publice.
 
„În data de 23 februarie, poliţişti de la structurile de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi Poliţiei Municipiului Reşiţa au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Reşiţa, la adresele unor persoane bănuite de furt calificat. În cauză, există presupunerea rezonabilă că, în luna ianuarie 2024, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, ar fi sustras bunuri în valoare de 5.000 de lei dintr-un autoturism. 
 
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate o parte din bunurile reclamate ca fiind sustrase, precum şi alte probe şi mijloace materiale de probă, persoanele în cauză fiind conduse la audieri. 
 
Cu privire la informaţiile postate pe reţeaua de socializare, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări, pentru a se stabili dacă acestea se confirmă, la finalizarea verificărilor urmând a fi luate măsurile legale, ce se impun”, transmit oficialii instituţiei.

 

                                                                                                       Adina Bucur Silav