26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 20:09
No menu items!

VIDEO. Frica de Covid a pus din nou stăpânire pe China. Cea mai mare piață de electronice din lume și mai multe stații de metrou, închise în Shenzhen

spot_img

Autoritățile din orașul Shenzhen, din sudul Chinei, au închis temporar cea mai mare piață de electronice din lume, Huaqiangbei, și au suspendat luni serviciul în 24 de stații de metrou, în încercarea de a limita o epidemie de COVID-19, relatează Reuters. 

Trei clădiri cheie ale zonei întinse, alcătuită din mii de tarabe care vând microcipuri, piese de telefonie și alte componente pentru producători, vor rămâne închise până la 2 septembrie. 

Oficialii comunității locale au confirmat pentru Reuters închiderea de luni, în timp ce trei persoane care lucrează acolo au declarat că managerii clădirii le-au spus să lucreze de acasă.

 Aceleași canale oficiale din Shenzhen au cerut oprirea serviciilor de metrou în 24 de stații din districtele centrale Futian și Luohu. 

Luni, centrul tehnologic de 18 milioane de locuitori a raportat nouă cazuri simptomatice și două asimptomatice în urma testelor efectuate în ziua precedentă. 

Zilele trecute, pe rețelele de socializare, a circulat un videoclip cu angajații de la biroul Tencent din Shenzhen, care ăncercau disprați să iasă din clădire deoarece blocarea completă a clădirii după ce o persoană a fost testată pozitiv Covid-19.

D.Constantin