12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 10:43

VIDEO Fratele uneia dintre victimele de la Onești a fost de față la acțiunea poliției: “Agresorul e calm, stați liniștit că nu se întâmplă nimic”

Paul Iștoan, fratele unuia dintre bărbații uciși de agresorul de la Onești, a povestit pentru Sursa Zilei cum a decurs acțiunea polițiștilor înainte de dubla crimă. Bărbatul spune că polițiștii erau relaxați, neeechipați complet și l-au liniștit tot timpul, spunându-i că agresorul este calm și nu își va pune în practică amenințările.

Paul Iștoan a ajuns la fața locului pe la 17 după-amiază, când abia veniseră și mascații, care erau foarte relaxați. Negociatorul venise de vreo două ore, între 14.30 și 15, și le spunea colegilor că agresorul este calm și nu își va pune în practică amenințările.

Abia când cele două victime au început să țipe, mascații au urcat în apartament și l-au imobilizat pe agresor. Polițștii au intervenit în 3 minute, dar a fost prea târziu pentru cei doi bărbați, care au fost găsiți înjunghiați. Agresorul, Gheorghe Moroșanu, a fost împușcat în mâini și picioare, cu opt focuri de armă, 4 dintre acestea fiind letale.

Surse judiciare au declarat că agresorul a început să se enerveze și să acționeze haotic deoarece unul din cei doi bărbați l-ar fi atacat, iar martorii din blocul de vis-a-vis ar fi văzut scena. Atacatorul, Gheorghe Moroșanu, chiar s-ar fi dezechilibrat în urma loviturii, deoarece se vede cum s-ar fi aplecat apoi după cuțitul scăpat pe jos.