22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:42

VIDEO / FOTO Vijelie puternică în Bihor. Acoperișul unei pensiuni a fost trasnit și a luat foc, iar mai multe locuințe au fost inundate

spot_img

Intrevenții la minut, noaptea trecută în mai multe localități din Bihor în timpul unei furtuni puternice care a făcut ravagii. Acoperișul unei pensiuni a luat foc după ce a fost trăsnit, iar pompierii s-au luptat o oră cu flăcările violente.

În jurul orei 03.25, proprietara unei pensiuni din localitatea Şişterea, comuna Cetariu, a cerut ajutor la 112 după ce acoperișul clădirii a fost lovit de trasnet și luat foc. La sosirea pompierilor, flăcăcrile erau violente.

Pompierii militari au acţionat cu autospeciala de lucru la înălţime şi cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, realizând concomitent dispozitive de stingere a focarelor, de căutare-salvare a eventualelor victime şi de protecţie a altui corp de clădire din cadrul pensiunii, aflat în imediata proximitate, a informat ISU Bihor, potrivit Agerpres.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 04.25, forţele de intervenţie reuşind să salveze bunuri de o valoare semnificativă, împiedicând propagarea flăcărilor la etajul şi parterul clădirii din lemn, respectiv la clădirea învecinată. A ars acoperişul construcţiei, pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Începând de la ora 04.10, până la ora 08.00, echipajele de pompieri militari din cadrul Staţiei Ştei au acţionat în sprijinul populaţiei din localitatea Ghighişeni, comuna Rieni, evacuând apa acumulată în urma ploilor abundente în nouă beciuri, mai notează Agerpres.