20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 18:31

VIDEO/FOTO Un adolescent afgan, descoperit în geamantanul unei românce. Femeia îl ajuta să iasă ilegal din țară

spot_img

Polițiștii de frontieră au găsit, miercuri dimineață, un adolescent afgan ascuns în geamantanul unei românce, care călătorea cu trenul. Băiatul încerca să ajungă ilegal în Germania, la rudele sale.

Potrivit Poliției de Frontieră, descoperirea a fost făcută de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, care au făcut verificări într-un tren international, care avea ca destinaţie Austria. O femeie, în vârstă de 24 de ani, cetățean român, le-a atras atenția din cauza stării de agitație și au decis să facă un control amănunțit al bagajelor acesteia. Astfel, atunci când au deschis geamantanul româncei, au dat peste un băiat afgan, de 15 ani.

Femeia a declarat ca este prietena fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă pe acesta la ruda sa, aflată în Germania.

Minorul a fost preluat de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Arad.

Sursa citată precizează că polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

                                                                                                                   Adina Silav