14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:10

VIDEO/ FOTO Sumă uriașă de bani găsită în portbagajul unei maşini de lux, la frontieră

spot_img

Aproape jumătate de milion de lire sterline a fost descoperit de polițiștii de frontieră de la Giurgiu, în portbagajul unei maşini de lux. Un cetățean turc a încercat să treacă să-i scoată din România fără să-i declare.

Poliția de frontieră a anunțat, marți, că la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară,  un cetățean român, șofer al autoturismului marca BMW, înmatriculat în România, însoțit de un pasager, un cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 de lire sterline.

La cercetări, cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice proveniența acestora.

Deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația  banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale. 

                                                                                                                Adina Silav