34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:33

VIDEO/ FOTO Schelete umane găsite pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești

spot_img

Lucrările la drumul de mare viteză care va lega Piteștiul de Craiova au fost sistate pe anumite porțiuni, deoarece s-au descoperit mai multe schelete umane. Este vorba despre un sit arheologic, cu oseminte umane, unde reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia fac cercetări în baza autorizaţiei emisă de Ministerul Culturii.

Polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliție Rurală Pielești, județul Dolj, s-au sesizat din oficiu după ce au văzut, pe o rețea socială, că pe raza comunei Ghercești, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află oseminte.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că pe raza satului Gârleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru
cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii.

În situl arheologic, pe o porțiune de aproximativ 1km, se gasesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se găsesc oseminte. Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres“, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj.

Muzeul Alba Iulia săpa de aproximativ două luni pe primul tronson al Drumului Expres Craiova – Pitești, iar la sfârșitul acestei săptămâni, pe raza comunei Ghercești au descoperit mai multe schelete, monede și alte obiecte.

Scheletele nu vor fi mutate imediat, ci vor fi păstrate în poziția în care au fost găsite pentru studiu, potrivit directorului Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, potrivit gds.ro